Menu

Hai pe NET!

Would you like to have it in your language?
Please note that this is machine translation and some mistakes are possible.

Type of the event: Workshop/training

Online or offline: Offline

Main theme/focus: Basic Digital Skills / Media Literacy

Main theme/focus: Enhancing digital skills / Digital inclusion / Accessibility

Date time start: 15/04/2022 12:00

Date time end: 15/04/2022 14:00

Number of hours: 2

Country: Romania

Region: Moldova

City/Town: Botoșani

Organisation: Liceul Tehnologic „Petru Rareș”

Address of the event: Strada Călugareni 9, Botoșani, Romania

Social media: https://fb.me/petrurares.botosani

Responsible (trainer/organizer): Delibaș Clapona-Simona

Email of the organiser: acsim2001@gmail.com

Phone of the organiser: 0744676838

Target Group: Employed adults

Number of participants: 18

Photos from the event:

The event is: Completed

Short description of the event:

În cadrul Campaniei Naționale de Educație și Incluziune Digitală HAI PE NET, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani a organizat vineri, 15.04.2022  o activitate de incluziune digitală pentru angajații școlii (personal auxiliar și personal nedidactic) în sensul conștientizării lor asupra resurselor și modalităților mai eficiente de utilizare a tehnologiei în diferite situații personale sau profesionale.

Participanților la activitate li s-a explicat scopul întâlnirii și au fost invitați în laboratorul de informatică al școlii. Aici, fiecare participant a avut acces la un calculator cu internet și pas cu pas au fost îndrumați spre materialele de promovare Material video de conștientizare asupra alfabetizării digitale și cele de învățare puse la dispoziție pe platformă Platforma de alfabetizare digitală CompetentDigital.ro și nu numai.

Activitățile propuse au fost:  „Conceperea unei cereri către autorități sau către furnizori și trimiterea ei online (editare în word, utilizare e-mail/whatsapp)” și „Navigare pe internet in siguranță”.

La aceste activități au participat un număr de 18 persoane. La finalul activităților participanții și-au notat adresele necesare pentru conectare la Platforma de alfabetizare digitală CompetentDigital.ro pentru a continua și acasă învățarea. Cei implicați s-au bucurat de oportunitatea de a participa la aceste activități și s-au arătat interesați de a continua această învățare.